1996 zxi 1100 just 1 spark when starting?
pxctoday

» Log in

User Name:

Password:

Not a member yet?
Register Now!

» Find OEM Parts

» Jobs

» wallpapers

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1
    PWCToday Newbie
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    NC
    Posts
    8

    1996 zxi 1100 just 1 spark when starting?

    Having issues trying to get ski started. Great compression, has gas.
    I put a spark tester and I noticed that it would only do one spark (i see through the clear plastic on the testor) as I start the jet ski. It occurs in all 3 cables. It will start every now and then but rarely. Is this normal? Can't imagine since it you would think it could never start. Any idea what's wrong? And thx for bearing my ignorance!!

  2. #2
    PWCToday.com Is My Home Away From Home Myself's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Arkansas
    Age
    46
    Posts
    7,224

    Re: 1996 zxi 1100 just 1 spark when starting?

    Check your battery voltage while cranking it over. Look for how much voltage drop you have.
    http://www.facebook.com/twinlakesjetskirepair

    '89 Kawi 650SX 42.4 GPS
    +3" stock pipe, ported ex. manifold, drilled waterbox, blueprinted pump, Ocean Pro ride plate

    '99 Yama GP1200 65U 61.8 GPS
    ported cylinders, matched cases, milled head, blueprinted pump, long ride plate

    '96 Seadoo HX 717 53.13 GPS
    light porting, massaged cases, lightened flywheel, port matched manifolds, Rossier pipe, stubby pump cone

  3. #3
    PWCToday.com Is My Home Away From Home Bionic racing's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Post falls Idaho
    Posts
    3,279

    Re: 1996 zxi 1100 just 1 spark when starting?

    Check inside box for water intrusion from broken plastic wire mounts on box ?

  4. #4

    Re: 1996 zxi 1100 just 1 spark when starting?

    also the plug boots.. the wire can corrode at the ends sometimes.. you can cut them back a little and use some dielectric grease

  5. #5
    Resident Guru
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    SRQ FL
    Age
    33
    Posts
    1,137

    Re: 1996 zxi 1100 just 1 spark when starting?

    1 spark only = cdi
    1994 WB1 1100 conversion - 57mph on GPS

  6. #6
    PWCToday Newbie
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    NC
    Posts
    8

    Re: 1996 zxi 1100 just 1 spark when starting?

    Thx for all the replies! My fear is the cdi. So $$$ prob not worth it on a 26 yo pwc.
    The voltage did drop. I switched batteries and same thing. What would that be from? And thx again!

  7. #7
    PWCToday.com Is My Home Away From Home Ragged Edge Racing's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    SoCal
    Age
    58
    Posts
    5,126

    Re: 1996 zxi 1100 just 1 spark when starting?

    Open up the Ebox and have look. Could be tour rectifier under the CDI.

  8. #8
    PWCToday.com Is My Home Away From Home Bionic racing's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Post falls Idaho
    Posts
    3,279

    Re: 1996 zxi 1100 just 1 spark when starting?

    Have your cdi , need the kawi part number

  9. #9
    PWCToday.com Is My Home Away From Home Ragged Edge Racing's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    SoCal
    Age
    58
    Posts
    5,126

    Re: 1996 zxi 1100 just 1 spark when starting?

    The 96 ZXI CDI is 21119-3745.

  10. #10
    PWCToday Newbie
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    NC
    Posts
    8

    Re: 1996 zxi 1100 just 1 spark when starting?

    bionic, i PM'd you. and yes the black box has 3745 stamped on it. thx ragged.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.0