2003 STX-12F Starting Issue
pxctoday

» Log in

User Name:

Password:

Not a member yet?
Register Now!

» Find OEM Parts

» Jobs

» wallpapers

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Resident Guru
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    IL
    Age
    40
    Posts
    1,047

    2003 STX-12F Starting Issue

    Have a odd starting issue with a customers 2003 STX-12f.

    When its 60-ish degrees and warmer outside the machine starts up perfectly within 2 seconds of hitting start button and runs/idles perfect.

    When outside temp is below 60 degrees it takes the machine about 40 seconds of cranking before it will start to sputter and eventually start.

    (starting fluid sprayed into aitbox will make it start immediately no matter what the outside temperature is)

    Once warmed up it will re-start perfect every time.

    Besides the cold starting issue the machine revs out and idles like new(Does not die at idle or when let off the throttle fast)

    I dont think the throttle body is the issue

    Could it be failed exhaust temperature sensor or oil temperature sensor? I read one thread where a guy said he replaced both of his and it fixed the cold starting issue but figured Id ask on here to see if thats a known issue?
    Thanks

  2. #2
    Top Dog kawiski's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    So Cal L.A.
    Posts
    1,248

    Re: 2003 STX-12F Starting Issue

    Any update since?
    I was thinking air-temp sensor would be a culprit since it's having the problem only when cold.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.0