2016 WAKE 155 running rough
pxctoday

» Log in

User Name:

Password:

Not a member yet?
Register Now!

» Find OEM Parts

» Jobs

» wallpapers

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    I dream skis
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    vancouver, wa
    Age
    37
    Posts
    508

    2016 WAKE 155 running rough

    hey guys,

    so the story is a local dealership had this ski for sale. it had 11 hours on it and last tag was 2017. it was a killer price that i couldn't pass up. picked it up on friday and took it to the lake to take it off the trailer to adjust my bunks so it would sit better. they fired it up for me at the dealership for a few seconds, ran great. took it to the lake, started it up in the water, ran great to reverse it off of the trailer and park it on the dock. pulled out of the water and thought that i would just take it on a 5-10 minute cruise for the hell of it. took it out, ran great at low rpm's for a little bit (big no wake zone). got past the no wake zone and eased on the throttle to go about 25-30mph for a few. still running great. then i gave it more throttle, got up to about 45 and it started to sputter and vibrate. turned around to where i was and the whole time it is running rough/sputtering/not wanting to rev/etc.. also, i put it in sport mode and tried to punch it and it sputtered, revved great for a second, then sputtered again. it's just running rough. seeming to feel like it is misfiring. no check engine light, no overheating issue, nothing in the prop area.

    anyone have any insight before i talk to the dealer about it? i like fixing my own stuff rather than have someone else do it. just not sure if there is a common issue or anything. any help would be greatly appreciated!!!
    2003 Sea Doo XPDI stock.
    1995 kawasaki 750 zxi stock at the moment. (wife's rig)

  2. #2
    PWCToday.com Is My Home Away From Home WFO Speedracer's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Al-ugh-bam-ugh
    Posts
    26,948

    Re: 2016 WAKE 155 running rough

    replace the spark plugs
    Last edited by WFO Speedracer; 11-12-2019 at 04:20 PM.
    Y'all know me, still the same O.G. but I been low-key
    hated on by most these &^$$@s with no cheese, no deals and no G's, no wheels and no keys, no boats, no snowmobiles, and no skis, mad at me cause I can finally afford to provide my family with groceries

    I was 300SXing when 300SXing wasn't cool !

  3. #3
    I dream skis
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    vancouver, wa
    Age
    37
    Posts
    508

    Re: 2016 WAKE 155 running rough

    Quote Originally Posted by WFO Speedracer View Post
    replace the spark plugs
    ok. ill do that today and take it out again tomorrow. ill let you know if it works.
    2003 Sea Doo XPDI stock.
    1995 kawasaki 750 zxi stock at the moment. (wife's rig)

  4. #4
    I dream skis
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    vancouver, wa
    Age
    37
    Posts
    508

    Re: 2016 WAKE 155 running rough

    any idea what the plug gap should be?
    2003 Sea Doo XPDI stock.
    1995 kawasaki 750 zxi stock at the moment. (wife's rig)

  5. #5
    I dream skis
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    vancouver, wa
    Age
    37
    Posts
    508

    Re: 2016 WAKE 155 running rough

    Quote Originally Posted by WFO Speedracer View Post
    replace the spark plugs
    after i did that, it ran great! i honestly thought the spark plugs were in good condition. apparently not. thanks for the suggestion.
    2003 Sea Doo XPDI stock.
    1995 kawasaki 750 zxi stock at the moment. (wife's rig)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.0