No start after flipped ski (WaveRaider1100)
pxctoday

» Log in

User Name:

Password:

Not a member yet?
Register Now!

» Find OEM Parts

» Jobs

» wallpapers

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    PWCToday Regular
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    MO
    Posts
    55

    No start after flipped ski (WaveRaider1100)

    Yesterday while trying to leave the no wake zone my neice caused the WaveRaider to flip. After the ski flipped it wouldn't start. I did some troubleshooting and here were the results.

    Fuse is good, and I bypassed the fuse with no difference in results. When pressing the starter button the solenoid sometimes makes a noise, but it is not a clicking noise. I used a multi meter to measure voltage across the main terminals of the solenoid and get 12+ volts. If the starter button is pressed this drops voltage to 0. When the button is released it got back to 12+ volts. I used a jumper cables from the positive battery terminal to the terminal of the solenoid and the WaveRaider fired right up.

    Does this sound like a starter solenoid?

  2. #2

    Re: No start after flipped ski (WaveRaider1100)

    .. if you jump the solenoid and it starts that's your problem.. you can just use a screwdriver across the 2 nuts..

  3. #3
    PWCToday Regular
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    MO
    Posts
    55

    Re: No start after flipped ski (WaveRaider1100)

    Quote Originally Posted by cleetus View Post
    .. if you jump the solenoid and it starts that's your problem.. you can just use a screwdriver across the 2 nuts..
    The interesting part was this wouldn't turn over the motor. I did replace the starter solenoid and it fixed the issue.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.0