1100 wave raider wont do anything
pxctoday

» Log in

User Name:

Password:

Not a member yet?
Register Now!

» Find OEM Parts

» Jobs

» wallpapers

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Frequent Poster Steprichards's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Louisiana
    Posts
    160

    1100 wave raider wont do anything

    Just got this wave raider for super cheap, added a new battery, plugs and fresh gas.. guy i bought it from said he thought carbs needed cleaning so i hopped on the deal... $120. Someone before him had replaced the coil because the old one is in the storage box. But my problem is it wont do anything when trying to start. itll back fire through carbs some and try to start but wont do much more...

    all three plugs have spark
    ive poured as in cylinders and carbs, nothing...
    compression was low, but even at around 90 in all three cylinders
    i traced the wires from the coils and made sure each of them were wired correctly, and they are. so its not firing in the wrong sequence (unless i used wrong diagram)

    im not sure what else to do. any help is appreciated

  2. #2
    PWCToday.com Is My Home Away From Home Myself's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Arkansas
    Age
    42
    Posts
    5,190

    Re: 1100 wave raider wont do anything

    Since you have fuel and spark, lets start like this. Remove plastic pto cover. Remove spark plugs and rotate engine over by hand to bring front piston to tdc. Mark the top of the pto with a sharpie. Now hook a timing light to front plug wire and crank it over. Does the timing light show your mark?
    http://www.facebook.com/twinlakesjetskirepair

    '89 Kawi 650SX 42.4 GPS
    +3" stock pipe, ported ex. manifold, drilled waterbox, blueprinted pump, Ocean Pro ride plate

    '99 Yama GP1200 65U 61.8 GPS
    ported cylinders, matched cases, milled head, blueprinted pump, long ride plate

    '96 Seadoo HX 717 53.13 GPS
    light porting, massaged cases, lightened flywheel, port matched manifolds, Rossier pipe, stubby pump cone

  3. #3
    Frequent Poster Steprichards's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Louisiana
    Posts
    160

    Re: 1100 wave raider wont do anything

    I will have to try that one afternoon this week, thanks for the help. I will be in touch with an answer soon.

  4. #4
    Frequent Poster Steprichards's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Louisiana
    Posts
    160

    Re: 1100 wave raider wont do anything

    I had a little time and decided to check the reeds yesterday evening. They all seemed fine, no broken pieces. They were however kind of oily. Going to do what "myself" said to do next.... which may not be until the weekend

  5. #5
    Frequent Poster Aust the Boss's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Litchfield
    Posts
    291

    Re: 1100 wave raider wont do anything

    I’m betting the flywheel key is sheared!

  6. #6
    Frequent Poster Steprichards's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Louisiana
    Posts
    160

    Re: 1100 wave raider wont do anything

    Im going to be checking that next! Need to pull the engine anyway to clean the hull up some and probably go ahead and put new rings in it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.0