03 turbo problems
pxctoday

» Log in

User Name:

Password:

Not a member yet?
Register Now!

» Find OEM Parts

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    PWCToday Newbie
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Ithaca NY.
    Age
    44
    Posts
    14

    03 turbo problems

    Ski runs fine except the turbo is not working.The waste gate is free but it does no move . Any ideas ? Thanks.

  2. #2
    PWCToday Regular
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    CT
    Age
    39
    Posts
    64

    Re: 03 turbo problems

    I had the same problem with mine just last week. Take the blk cold exhaust hose with the two silver hose clamps off and look into the impeller inside the turbo and check to see if u can spin it with your finger freely. Mine wasnt spinning at all and was only just stuck from oxidation over the 3yrs it wasnt used. If it isnt spinning then use a deep tube 9mm socket and give it an easy turn to the right preferably and see if u can loosen it up. U shouldnt need any kinda of lube to loosen it up. Once loosen it should spin freely with an light push of ur finger.

  3. #3
    PWCToday Newbie
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Ithaca NY.
    Age
    44
    Posts
    14

    Re: 03 turbo problems

    Quote Originally Posted by squeak14 View Post
    I had the same problem with mine just last week. Take the blk cold exhaust hose with the two silver hose clamps off and look into the impeller inside the turbo and check to see if u can spin it with your finger freely. Mine wasnt spinning at all and was only just stuck from oxidation over the 3yrs it wasnt used. If it isnt spinning then use a deep tube 9mm socket and give it an easy turn to the right preferably and see if u can loosen it up. U shouldnt need any kinda of lube to loosen it up. Once loosen it should spin freely with an light push of ur finger.
    Thanks im going to try that. I will let you know how it goes.

  4. #4
    PWCToday Newbie
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Ithaca NY.
    Age
    44
    Posts
    14

    Re: 03 turbo problems

    The turbo fan spins freely. Think it might be the wastegate solenoid.

  5. #5
    PWCToday Regular
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    CT
    Age
    39
    Posts
    64

    Re: 03 turbo problems

    Well that was all i got for ya b/c im bran new to the honda pwc industry, but im sure others on this site will have other suggestions for u. JUst check to make sure the wastegate rod going into the turbo is well lubricated with crc

  6. #6
    PWCToday Guru
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Austin, TX
    Age
    48
    Posts
    349

    Re: 03 turbo problems

    You really need to use a boost gauge.
    It will not build boost when it's on the hose and not under load.
    Even with a bad wastegate solenoid, it should still build some boost - I think 8-9 PSI.

  7. #7
    1brokeazzhonda
    Guest

    Re: 03 turbo problems

    I have a wastegate housing for sale

  8. #8
    PWCToday Newbie
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Ithaca NY.
    Age
    44
    Posts
    14

    Re: 03 turbo problems

    Thanks for all the help it was the wastegate solenoid.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.0